Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


idézetek

2008.05.15

  Glitter Text

 

 

 

 

 

Slash   1988           „Mindig rengeteg feszültség van közöttünk. Valami mindig történik, röpködnek a szikrák."

 

 

 

 

Slash   1986           "Axl az Ayatollah egy reinkarnációja."

 

 

 

 

 

 

 

 

Axl      1988           "Mindenki azt akarja, hogy a legjobb barátod legyen. Rázd le őket... Fogj kezet velük, légy barátságos, de tudd, mire megy ki a játék."

 

 

 

 

Axl       1988             "Történt-e már veled olyan, hogy jogtalanul megagyalt egy pisztolyos, jelvényes zsaru? Megtörtént-e, hogy valaki megpróbált átejteni, vagy lopott cuccot akart eladni neked; minden áron rád akarta sózni, és nem törődött a kifogásaiddal? Volt-e már, hogy egy benzinkútnál, vagy egy nyilvános vécében egy olyan alak, aki alig nyökög valamit angolul, úgy kezelt, mint aki nem odavalósi? Volt-e már, hogy megtámadott egy homokos? Remélem nem. Történt-e, hogy egy úgynevezett vallásos hívő megpróbált megszabadítani kemény munkával megkeresett pénzedtől?Volt-e már, hogy betiltották vagy cenzúrázták, amit csináltál, mégpedig az emberek olyan kis csoportja, aki önkényes és veszélyes indítékok alapján többségnek nevezi magát? Ez a dal, a One In A Million" nagyon egyszerű és nagyon általános, és bocsánatot kérek mindazoktól, akiket sért."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ellentétekről, a pletykákról meg arról, miért savanyú a szőlő?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slash   1987           "Nehéz ezt megmagyarázni úgy, hogy az emberek meg is értsék. Ennek a bandának rengeteg ellensége volt, talán nekünk volt a legtöbb. Kurvára sok ellenségünk volt, az egész idő alatt. Igaz, most már nem olyan szörnyű, mert már jegyeznek bennünket, és vannak néhányan, akik szeretik azt a szart, amit csinálunk. De amikor kezdtünk, rengetegen voltak körülöttünk, akik megpróbáltak kicsi­nálni bennünket. Akik azzal jöttek, hogy a Guns N' Roses így meg úgy, meg hogy ne engedjétek ide őket, ne hagyjátok, hogy ezt vagy azt csinálják, meg hogy tartsátok rajtuk a szemeteket, meg ez, meg az."

 

 

 

 

Axl      1987            "Amit csinálunk, nem azért van, hogy bosszantsuk az embereket. Mi egyszerűen azt csináljuk, amit érzünk, és nem törődünk semmi mással. Mi mind megdolgoztunk azért, hogy zenészek legyünk, és ezt akarjuk csinálni, ameddig csak bírjuk. Ez az, ami igazán fontos, mármint szerintünk."

 

 

 

 

Slash   1988            "Rólam azt terjesztették, hogy biszexuális, AIDS-es narkós vagyok, és kis állatokkal kamatyolok."

 

 

 

 

Slash   1988           "Sok embernek van baja velünk, de csak azért, mert irigyek. Mi keményebben és jobban játszunk, mint a legtöbben. Mi nem bújunk el a kellékek mögött."

 

 

 

 

Slash   1988           "Tökéletesen antiszociálisak és lázadók vagyunk a társadalom szemében. Minél jobban odavannak az emberek attól, ahogy kinézünk, meg azoktól a dolgoktól, amiket csinálunk, annál jobban nevetünk rajtuk. Itt van például az albumunk borítója... Úgy volt, hogy egy meztelen lány lesz rajta, de az emberek felkapták a vizet. Az lett a vége, hogy egy másik borítót csináltuk, egy igazán jó festményt, mert csak így tudtunk több lemezt eladni. Az eredeti kép azért ott van a belső oldalon."

 

 

 

 

Slash   1987            "Mindenütt olyanokat fecsegnek, hogy autóbalesetem volt, és meghaltam, meg hogy Axl és Steve túladagolta magát..."

 

 

 

 

Axl      1987            "...Éppen egy Roxy-showra mentünk, egyszer csak négy zsaru feltartóztatott bennünket. Felszedtek az utcáról valami zacskót, és azt mondták, mi dobtuk ki a kocsi ablakán, és hogy drog van benne. Nem volt benne drog. De belénk akartak kötni, és azt mondták, hogy az előleg, ami a zsebünkben volt, a fűre volt félretéve. Átkutattak mindent, erőszakoskodtak velünk, úgyhogy végül késve érkeztünk."

 

 

 

 

Slash   1988            "...Szert tettünk némi önkontrollra. Már nem törjük össze a riporte­rek magnóját"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Guns n' Roses mindennapjairól

:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slash   1988            "A banda nagyon elfoglalja az embert. Minden időnk le van kötve. Amikor nem játszunk, egy bárban ülünk, vagy valami partin vagyunk valahol. Rendszertelenül élünk, úgyhogy sose tudjuk megmondani, mit fogunk csinálni ekkor meg ekkor

"

 

 

 

Slash                       "Ha valaki feltesz a buszon egy kazettát, mindannyian megpróbálunk valami jót találni benne, még akkor is, ha nem szeretjük azt a zenét. Legyen bármi, valami dögös szöveg vagy egy dobszóló."

Axl      1989            "Az ember olyan sokféleképpen riszálhatja a seggét"

 

 

 

 

Duff     1989            "Rengeteg volt a süketelés körülöttünk, hogy hamar ki fogunk égni. Azok az emberek most mindent visszaszívnak."

 

 

 

 

Slash   1987           "Amikor délután felkelünk, hogy csináljunk egy hangpróbát, annyit iszunk, hogy képtelenek vagyunk játszani, mert reszket a kezünk. Na, erre mi történik? Iszunk tovább! Egyre többet és többet iszunk, aztán már csak másnap ébredünk fel valami ócska kurvával..., akinek a nevét se tudjuk... és tele van a tökünk mindennel, az ágy össze van pisálva, és akkor azt mondod, ide figyelj, eredj már, keríts nekem valami piát meg pizzát!"

 

 

 

 

Slash   1987            "Ez egy olyan banda, amilyeneket kölyökkorunkban szerettünk. Ezért vagyunk népszerűek

"

 

 

 

Slash   1988            "...Minden egyes fellépés, akármilyen rövid is, más és más. Az nem úgy van, hogy minden be van állítva, és mi csak ledaráljuk .az egészet. Minden showban van valami, ami más, mint a többi... Valamelyik este is, már túl voltam az egyik nóta felén, amikor észrevettem, hogy nem dugtam be a gitárom zsinórját az erősítőbe

"

 

 

 

Axl      1987            "Los Angeles olyan, mint egy olvasztótégely... EI akart nyelni bennünket. Az biztos, hogy sokat ronfott rajtunk

"

 

 

 

Slash   1989           "Egy csomó banda, különösen manapság, marha keményen dolgozik azon, hogy olyan külsőt alakítson ki magának: ami elüt azokétól az emberekétől, akik hallgatják őket. Olyan mesterkélt, olyan valószínűtlen lesz a külsejük, hogy a rajongók azt hiszik, egyszerűen lehetetlen a közelükbe kerülni... Mi sokkal megközelíthetőbbek vagyunk, mi azokért az emberekért vagyunk, akik hallani akarnak bennünket"

 

 

 

 

Slash   1988            "Igazából nem vagyunk mi olyan züllöttek... csak más bandákkal összehasonlítva látszunk annak. Ha olyan pozőrökkel hasonlítanak össze, amilyeneket egyes Los Angeles-i bandákban látni, akkor tényleg züllött szemeteknek látszunk. Tény és való: egy csomó dolog, amit csinálunk, a gyerekkori szexuális elfojtásainkból ered. Mi egyszerűen csak kiengedjük a feszültséget, ami évek során felgyülemlett bennünk."

 

 

 

 

Slash   1988            "Mi nem foglalkozunk az imázsunkkal, mi egyszerűen ilyenek vagyunk. Azt már megmutattuk, hogy ha változtatni akarunk valamit, nem félünk megtenni. Hogy milyen a zenei stílusunk? Igazából nincs is stílusunk. Egyszerűen egy frankó rock and roll-banda vagyunk."

 

 

 

 

Slash            "Egyszerűen igyekszünk tartani egy bizonyos szintet. A stressz hol fokozódik, hol enyhül. Nem olyan nagy ügy. A dolgok mozognak, nem állnak meg. Ez a szép bennük."

 

 

 

 

Slash   1989            "Idegenül álltunk a csillogó színpadon."

 

 

 

 

Slash   1989             "...Kezdetben előfordult, hogy bulit csináltunk, és amíg az egyik srác egy csajjal volt, a többiek átkutatták a csaj pénztárcáját."
Izzy     1986           "A szart is meg kellett ennünk ahhoz, hogy eljussunk oda, ahol most vagyunk."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Bizniszről

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izzy     1987            "Nem mi mentünk lemezszerződésre vadászni. Ók jöttek hozzánk. Azért szerződtünk a Geffennel, mert az a legnormálisabb társaság"

 

 

 

 

Slash    1988             "Jópofa dolog látni, ahogy az emberek a lemeztársaságokat nézik; mint valami hatalmas szörnyeteget. Amíg az ember nem ismerkedik meg vele, tényleg olyan, mint valami hatalmas, mitikus szörny. De ha kapcsolatba kerülsz vele, kiderül, hogy ott is csak emberek vannak, akik végzik a maguk munkáját. Ott is vannak, akik értenek a munkájukhoz, és tényleg jól csinálják, és vannak, akik nem. Időnként akad egy-egy jó, kreatív ötletük. Máskor azt mondják: Határidőt kaptam, meg kell keresnem a pénzemet, a főnököm rám sózta, úgy hogy meg kell csinálnom, és meg is fogom csinálni. Egyébként a zeneipar nagyon szűk világ. Vannak, akik teljesen eldobják magukat,ha valaki ír valamit egy rock magazinban, és azt mondják: Hogy a jó francba tudsz ilyen baromi jól írni? Hihetetlen! Erre én azt mondom: Ez is csak egy szaros szakma, haver!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hobbyról a sportról és hasonlókról

:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duff     1989           "Csak azt akarom mondani, hogy én személy szerint utálom az olyan kis kutyákat, mint az uszkár. Volt néhány komoly kellemet­lenségem velük. Mindig úgy érzem, hogy ki kell nyírnom őket. Muszáj."

 

 

 

 

Axl első szavai egy Simon Garfield nevű újságíróhoz 1987  "Hé, haver! Mit szólnál, ha szépen letakarítanánk az egyik asztalt, és kivágnánk az ablakon?"

 

 

 

 

Slash   1989            "Sokat iszom, és kígyókat gyűjtök."

 

 

 

 

Slash   1988            "Haver, a céged kontójára vagy itt? Gyere, rendelj nekem valami piát, és fizettesd ki a lapoddal!"

 

 

 

 

Slash   1988            "Ha dugni akarok, és gyanús a csaj, Captain Trojan kotont használok."

 

 

 

 

Slash   1989            "Nem vagyok férfipárti, de kurvára érdekes, mennyi balhé van a nők miatt."

 

 

 

 

Slash   1987            "És nem osztozunk a barátnőinken."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Guns zenéjéről

:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Axl      1986            "Amit mi játszunk, az egyszerűen egy amerikai rock and roll, érted... Nem szeretném, ha nagyon közhelyszerűen hangzana, amit csinálunk. Amit játszunk, annak van ereje, van éle."

 

 

 

 

Slash   1988            "Azt akarjuk, hogy amit csinálunk, másként szóljon, mint amit bárki más csinál. Nem akarjuk utánozni, amit mások mondanak és ját­szanak. Találja meg mindenki, ami neki passzol. Nekünk nem pa­rancsol senki!"

Slash   1988            ,A rock and roll lényege a lázadás, nem a mammut-részvénytársaság. A hatvanas években a roc ot a Rolling Stones jelentette, a hetvenesekben az Aerosmith, a nyolcvanasokban a Guns N' Roses."

 

 

 

 

Axl                 "Előfordul, hogy írok egy marha jó szöveget... vagy hallok itt belül egy eszméletlen jó zénét... Hű, gondolom, ez jobb mint a Led Zeppelin! Aztán hazamegyek, felteszek egy lemezt, és akkor veszem észre: a francba, ez Led Zeppelin."

 

 

 

 

Axl      1987           ,Azt hiszem, elég érdekes hangzást alakítottunk ki. Vannak benne olyan elemek, amire az emberek ráismernek. Mi nem lopunk senkitől. A célunk az, hogy minél több gátat átszakítsunk. Mármint zeneileg. Úgy értem, hogy olyasmivel akarunk előrukkolni, ami tényleg különbözik a másokétól. De szeretnénk összetörni bizonyos gátakat az emberek agyában is. Egy csomó ember nem akar foglalkozni semmivel, ami megváltoztatná a jó zenéről kialakított fogalmait. Mi viszont igenis rá akarjuk venni őket."

 

 

 

 

Axl       1988             "Ismerem ezt a Michelle nevű lányt, igazán jó barátnője lett a bandának, és egy darabig jártam is vele. Ez egy igaz történet. Slash meg a banda egy-két másik tagja azt mondta: túl kemény ilyeneket mondani arról a szegény, édes Michelle-ről; ki fog bukni tőle. Először írtam egy szép, édes dalt róla, aztán átnéztem, és azt gondoltam: Ennek az égvilágon semmi köze a valósághoz. Erre írtam egy becsületes másikat. Ez leírja a lány életét. A csaj iszonyú őrült életet él, drogozik, a franc tudja mit csinál, azt sem lehet tudni, megéri-e a holnapot. Valahányszor megpillántom Michelle-t, igazán örülök neki. A vitánk után vagy három héttel megmutattam neki a dalszöveget, és olyan boldog volt, hogy nem valami cukros képet csináltam róla. Nagyon szereti ezt a számot. Igazán róla szól."

Slash   1989             "A metálzenét éppen a rondasága teszi vonzóvá. Az ilyen zenének mindig volt egy kis veszélyes árnyalata, egészen az olyan bandáktól kezdve, mint a Stones. A srácok élvezik az olyan dolgokat, amikről tudják, hogy a szüleik nem szeretik, szóval a vad és örült dolgokat. Ez tette a Guns N' Roses-t sikeressé. De szép nótákat is kell írni, ezek nélkül a visszataszító dolgok szart se fognak érni

"

 

 

 

Slash   1987            "Van úgy, hogy az ember felfedez magának egy új bandát, és attól fogva mindenkit rá akar dumálni. Terjeszti, mint egy betegséget, addig-addig, míg lesz - mondjuk - háromszáz ember, akik vele együtt hallgatják. Így terjed a mi zenénk is, és ez teszi lehetővé,, hogy közel maradjunk a gyökereinkhez. Mi az utcáról kerültünk elő, és mindegy, hova tartunk; a gyökereinket sose feledjük."

 

 

 

 

Axl      1987            "A Rocket Queen egy lányról szól, aki szeretné, ha lenne egy együt­tese, és ezt a bandát Rocket Queennek szeretné elnevezni. Ez a lány jó darabig tartotta bennem a lelket. A dal utolsó része üzenet hozzá és mindenki máshoz, aki megérti. Szóval valami jókívánság meg valami baráti üdvözlet van a végén. Még valamit ki akartam próbálni benne: egy magnóra vett nemi aktust. Valami spontán, de előre átgondolt dolog volt. Fel akartam venni... Ez egy szexnóta volt, és egy vad éjszaka a stúdióban. Az a lány, akit egyébként ismertünk, Táncolt, és mindenki tényleg teljesen bezsongott tőle: Ez az éjszaka tényleg bomba dolog volt, sok gondot okozott mindenkinek, és nekem azon főtt a fejem, hogy lehetne balhé nélkül megcsinálni."

 

 

 

 

Steve nyilatkozata a Welcome to the Jungle-ről 1987    "Szeretem benne a tehénkolompos részt"

 

 

 

 

Axl      1988            "Nekünk á számaink mindennél többet jelentenek. Mindannyian írunk dalokat, és elég jókat írunk. Hajlandóak vagyunk a pokolba is elmenni, ha fel tudunk hozni onnét egy jó dalt. Amikor fent vagyok a színpadon, és egy olyan dolgot énekelek, amiben benne van a lényeg, akkor az mindent megér."

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

,kklélk

(lllll, 2013.04.07 18:04)

jo

:))

(Lili, 2011.07.20 20:57)

Jó az oldal :D